Barn berättar
Lätt att läsa
Rättigheter
Lätt att läsapuff-rattigheter

Alinafe vill mer

Alla artiklar på temat: Ingen fattigdom

– Jag vill mer med mitt liv än att bara stanna hemma i byn och odla mat.

Det säger Alinafe som kommer från en mycket fattig by i södra Malawi.

– Jag vill hjälpa min by. Vi har väldigt långt till sjukhus och svårt att få tag på medicin när vi blir sjuka. Därför vill jag utbilda mig till farmaceut och ha ett litet apotek i byn. Då kan folk komma till mig och få medicin och goda råd.

Alinafe trivs och känner sig trygg med alla hon känner i byn men hon blir ledsen när många flickor tvingas sluta skolan efter bara några år. Så blir det när familjerna inte har råd att betala skolavgifterna.

Flera barn i Alinafes by har fått hjälp att betala sina skolavgifter. IM (Individuell Människohjälp) jobbar i området. De gav Alinafe chans att fortsätta i skolan och vidareutbilda sig. Allt tack vare faddrar i Sverige.

Nu är Alinafe 20 år och går sista året på universitetet i huvudstaden Blantyre.

– Snart kan jag börja hjälpa andra i min by, precis som IM och faddrarna hjälpte mig, säger Alinafe och ler.