Vegetariska tortillas
När man flyttar till ett annat land får man lära sig att äta nya maträtter. Här kommer ett recept på fyllda tortillas med rostade rotfrukter och bönröra. Du kan lägga nästan vad du vill i en tortillas. Fråga en kompis vad hen skulle vilja lägga i så kanske du får prova något nytt!
Daniela och Mario
I El Salvador äter man ofta tortillas. Rafiki har träffat Mario och Daniela som bor i El Salvador och går i tredje klass där. I deras kommun har många dator i skolan. Följ med dem på en dag i skolan
ROTFRUKTER I UGN
1. Skär potatis, palsternacka, morötter och sötpotatis i mindre bitar.
2. Pensla en långpanna med olja och lägg i rotfrukterna.
3. Krydda med timjan och svartpeppar.
4. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
5. Salta efter tycke och smak när rotfrukterna är klara.
BÖNRÖRA
1. Stek 300 g svarta bönor, 2 msk japansk soja, 1 msk balsamvinäger, 1 msk honung och 1/2 hackad rödlök tills de blir mjuka.
2. Krydda med svartpeppar och salt.
VITLÖKSSÅS
1. Blanda 1 dl gräddfil och 1 msk majonnäs
2. Smaksätt med vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Lägg rotfrukterna, bönröran och vitlökssåsen i ett tortillabröd. Servera med valfria grönsaker såsom bladspenat, tomater, gurka och rödlök. Färsk timjan passar också bra.
Lycka till!