Barn berättar
Lätt att läsa
Rättigheter
Lätt att läsapuff-rattigheter

Lunch i Laos

  1. Lektionerna startar kl åtta och håller på till halv tolv. Då går alla elever hem och äter. Det finns skolor som har skollunch men det är inte det vanligaste. Lunchrast till halv två. Och sedan lektioner till ungefär kl fyra.

  • Alla elever och lärare lämnar skolan halv tolv. Rafiki följer med genom byn och ser någon som torkar bomull? och någon annan som torkar chilifrukter i solen. Grisar och höns. Det växer julstjärnor i vägkanten. Inte i små blomkrukor utan stora buskar.

Alla barn försvinner hem till sig och Rafiki och Andreas ska äta med teamet som har en hälsodag på skolan. En av killarna bor i byn så vi går dit för att laga mat.

Riset är klibbigt och kallas sticky rice. kokades i morse och hålls varmt i speciella korgar. Sakhaw fixar med bönorna och någon annan hackar lök och kokar en sorts sjögräs. Ser ut som spenat. La har hämtat bananblad som blir en snygg duk på bordet som han lyfter ner från väggen. En i gänget passar på att ladda datorn och föra över bilder till eftermiddagsaktiviteterna för det finns inte ström på skolan.

Sen är det mat. 

Hela gänget laddar för att fortsätta hälsodagen på skolan. Andreas och Rafiki tänker hälsa på en bonde som bytt opiumodlingen mot att odla kardemumma. Det kommer!