Barn berättar
Lätt att läsa
Rättigheter
Lätt att läsapuff-rattigheter

Rafiki i Kenya

Just nu är Rafiki i Kenya!

Barn i Entaretoiskolan i Kenya
Rafiki är i Kenya och hälsar på skolor. Idag har jag haft fullt upp med att berätta för klasserna på Entaretoi-skolan om vad snö är. Eleverna på en skolan i Ekenässjön i Sverige har skickat brev och teckningar till sin vänskola där de berättar om sin skola och att de har snö. Hur beskriver man snö?
Entaretoiskolan i Kenya
Milka berättar att barnen i Ekenässjön skickat foton på sig själva när de leker i snö. Här finns aldrig snö. Det blir aldrig kallare än 18 grader varmt.
Barn i Entaretoiskolan i Kenya har ritat djur de träffar på väg till skolan
Barnen Entaretoi-skolan har ritat de vilda djur de ser på vägen till skolan. Känner du igen dem? De bor på slätten nedanför Kilimanjaro-berget. Ser du vilda djur på väg till skolan där du bor?
Hur är vädret i Kenya?
Vädret här är så här, berättar barnen. I juli är det kallt. I november kommer den korta regnperioden. I april kommer den långa regnperioden, fast detta året har det regnat väldigt dåligt. Skörden har torkat. Då blir maten dyr att köpa i affären för den måste köpas långt bortifrån.
Gissa bajset
Utanför skolans staket låg denna högen. Precis där bilarna kör. Kan du se spåret efter bildäcken? Vilket av de vilda djuren tror du det är som bajsat här?
Tips: det är ett stort djur med snabel och stora öron…

Kolla in filmen om barn i Kenya och rätten till vila och fritid.