Andrei och Marten gillar olika saker, men är goda vänner ändå.
Andrei och Marten gillar olika saker, men är goda vänner ändå.
Estland ligger i Europa
Estland ligger i Europa

Kompisar som är olika

För sex år sedan träffade Rafiki Andrei och Marten i Estland. Då var de 11 år och väldigt goda vänner även om de är ganska olika. Nu är de 18 år och fortfarande lika bra kompisar.

Andrei och Marten som kompisar när de är 11 år
Andrei och Marten som kompisar när de var11 år

Andrei har alltid gillat musik. När han var 11 år berättade han att han ville bli artist och att han gick på extralektioner i solosång i skolan. Han spelade lite flöjt och  piano. Andrei berättade att några tycker att han liknar en känd estnisk sångare och han vill bli lika bra som honom. Idag spelar Andrei dragspel på olika konserter och fester och är en välkänd artist där han bor.

Marten har alltid gillat sport. När han var 11 år var bordtennis och fotboll favoriter. Idag spelar han mycket basket.

Nu är de 18 år och går i gymnasiet. De går fortfarande i samma klass och har fortfarande väldigt olika intressen. De är inte tillsammans jämt eftersom de har andra vänner också. Precis som när de var 11 år. Nu umgås de kanske inte lika ofta men är lika bra kompisar ändå.

Fast häromdagen träffades de! Då packade de för picknick och tog cyklarna till en stad ett par mil från deras för att hälsa på en kompis.

– Vi har väldigt kul när vi är tillsammans, säger Andrei och Marten och ler.

Andrei och Marten har varit kompisar sen de var små. De gillar att göra olika saker.

Andrei och Marten som kompisar när de är 11 år
Andrei och Marten som kompisar när de var11 år

Rafiki träffade Marten och Andrei när de var 11 år. Andrei spelade flöjt, piano och dragspel. Marten spelade fotboll, tennis och basket. Så är det nu också fast de fyllt 18 år.

De håller på med olika saker men är goda vänner i alla fall. De är inte tillsammans varje dag. Fast när de möts i vet de att de hör ihop.

För ett tag sen gjorde de en resa tillsammans. De cyklade till en kompis i en annan stad. De tog med sig fika i ryggsäckarna och pratade mycket. Så gör man när man är kompisar.

Läs mer om temat - Världen är full av kompisar!

Till startsida för tema - Världen är full av kompisar

Tidning