Barn berättar
Lätt att läsa
Rättigheter
Lätt att läsapuff-rattigheter

Kandidaterna till WCP 2018

World's Children's Prize 2017

Tre fantastiska barnrättshjältar är kandidater till årets World’s Children’s Prize (WCP2018).

WCP-programmet genomförs årligen i skolor över hela världen. Barn i Sverige deltar sida vid sida med utsatta barn, som tidigare barnsoldater och barnslavar. Programmet avslutas med en världsomröstning, Global Vote. I varje skola, i Sverige och jorden runt, hålls valdagar, med allt som hör till, från röstlängd och valurna till valobservatörer. Eleverna röstar på sina barnrättshjältar och firar sedan barnets rättigheter.

Nominerade till WCP2018
Rachel Lloyd för sin 20-åriga kamp mot barnsexhandeln i USA. Under barndomen i Storbritannien utsattes Rachel själv för psykiska och fysiska övergrepp och utnyttjades i sexindustrin.
Läs mer om Rachel på WCP’s hemsida

Gabriel Meija Montoya för sin drygt 30-åriga kamp för Colombias gatubarn, barnsoldater och barn i fängelse. Fader Gabriel har utsatts för upprepade mordförsök på grund av sitt arbete.
Läs mer om Gabriel på WCP’s hemsida

Valeriu Nicolae för sin outtröttliga kamp för de fattigaste och mest utsatta barnen i Ferentarigettot i Bukarest, Rumänien. Valeriu växte själv upp i extrem fattigdom och diskriminerades för att han är rom.
Läs mer om Valeriu på WCP’s hemsida

Kandidaterna har utsetts av en jury med barn från 15 länder.

World’s Children’s Prize
Varje år väljs tre barnrättshjältar ut till kandidater för World’s Children’s Prize för barnets rättigheter. De och deras idéer, samt barnen de kämpar för, inspirerar och engagerar miljoner unga i världen.
www.worldschildrensprize.org