Boka besök av Rafiki

Boka besök av Rafiki

Rafiki reser och vi har mycket att berätta om barns vardag i världen. Barn är lika och olika – hur då? Kompisar är ju samma i hela världen!

Får alla barn sina rättigheter? – och hur blir det om man inte får dem? Hur är det att leva med för lite vatten – eller för mycket? Hur är det att leva i en by utan el? Där är återbruk självklart! Har andra länder flyktingar också och hur har de det? Hur integrerar de sina nykomna? I Uganda är det lyx att få gå i skolan för en del barn, andra går i skolan jämt. I El Salvador och Kenya är det inte självklart att få gå i skolan om du har en funktionsvariation. I vilket land syr de kläderna jag köper?

Vi jobbar med olika teman som vi planerar tillsammans med er för att passa in i er undervisning på bästa sätt. Vi erbjuder före- och eftermaterial samt tidning till alla elever.

En dag kostar 2.000 kr och vi reser huvudsakligen i södra halvan av Sverige. Under en dag kan vi träffa flera klasser.

Vi har med oss bilder, skolmaterial och grejor från det aktuella landet. ”Afrika eller Indien-låda” finns att låna!

I samband med skolbesök samlar vi gärna skolans pedagoger en stund för inspiration att jobba vidare med bl a temat, Rafikis material och barns rättigheter. Rafiki medverkar också på studiedagar och inspirationstillfällen för pedagoger.

Maila oss!

Kontakta någon av kommunikatörerna direkt eller använd gärna formuläret. Fyll i ditt namn, e-mailadress och skriv ett kort meddelande om dina önskemål kring vårt besök.

VÅRA skolkommunikatörer

Rafikis kommunikatör, Andreas Hallman
Andreas Hallman

andreas.hallman@rafiki.se
0709-37 33 08

Rafikis kommunikatör, Bitte Arréhn
Bitte Arréhn

bitte.arrehn@rafiki.se
0709-37 33 06