Boka besök

Rafikis kommunikatörer är experter på att prata värdegrundsfrågor med elever och har lång erfarenhet att träffa klasser. Vi jobbar utifrån ett tema som passar in i er undervisning och tar med eleverna på ett äventyr där de möter kompisar från världens hörn.

Det kan vara en skoldag för flera klasser eller temadagar. Kommunikatörerna kan också medverka på studiedagar och inspirationstillfällen för pedagoger.

Frågor vi tar upp

Får alla barn sina rättigheter? Hur blir det om man inte får dem? Hur är det att leva med för lite eller för mycket vatten? Hur är det att leva i en by utan el? Har andra länder flyktingar också och hur har de det? I Uganda är det lyx att få gå i skolan för en del barn, andra går i skolan jämt. I El Salvador och Kenya är det inte självklart att få gå i skolan om du har en funktionsvariation. I vilket land syr de kläderna jag köper?

Före och efter beöket

Vid varje besök erbjuder vi material att jobba med före och efter besöket. Under besöket har vi med oss bilder, skolmaterial och saker från det aktuella landet. En materiallåda med saker från Afrika eller Indien finns att låna!

I samband med skolbesök samlar vi gärna skolans pedagoger en stund för att ge inspiration till hur ni kan jobba vidare med värdegrundsfrågor, barns rättigheter utifrån temat och det material som finns på rafiki.se.  

Kostnad

En dag kostar 2000 kronor och vi reser huvudsakligen i södra halvan av Sverige. Under en dag kan vi träffa flera klasser.

VÅRA skolkommunikatörer

Andreas Hallman

andreas.hallman@rafiki.se
0709-37 33 08

Bitte Arréhn

bitte.arrehn@rafiki.se
0709-37 33 06

Mejla oss!

Kontakta någon av kommunikatörerna eller använd formuläret. Skriv gärna ett kort meddelande om dina önskemål.

[recaptcha]