Tema – Världen är full av kompisar!

Det behöver inte vara svårt att träffa nya kompisar! Rafiki har träffat många barn runt om i världen. Han har rest runt i över 20 år och besökt över 50 länder. På sina resor har Rafiki frågat barn hur man gör för att bli kompis med någon när man är
ny i klassen eller kanske hittat någon man vill bli kompis med. Här kommer några tips.

Sadaf och Emmalisa är bästisar
Sadaf och Emmalisa är bästisar
Att ha kompisar i hela världen. De har en vänskola so de pratar med via datorn.
Vänskolor pratar via datorn

Världen är full av kompisar!

Vet du vad?! Det här är faktiskt nummer 100 av Rafikis teman. Att göra 100 tidningar är stort. Vad som är ännu större är alla kompisar som Rafiki träffat och skrivit om!

En hjärtekram!

Rafiki betyder kompis på swahili och temat är fullproppad med kompisar. Kan man vara kompis på olika sätt? Hur är man en bra kompis? Måste man vara lika varandra, bo i samma land eller gilla samma saker för att vara kompisar?  Förresten, vad gör du för att vara en bra kompis?

Du träffar Andrei och Marten som gillar olika saker men är goda vänner ändå. Sadaf och Emmalisa lärde känna varandra när Sadaf kom till Sverige. Roshni och Choti är kompisar som hjälper andra barn. Eleverna på Grevhagsskolan och Nairataatskolan är vänskolor med varandra och har fått lära känna varandra via datorn.

Läs mer om temat - Världen är full av kompisar!

Till startsida för tema - Världen är full av kompisar

Tidning