Dhal till middag!
Överraska familjen med middag! Här kommer recept på dhal. I delar av Indien och Nepal är dhal (eller daal) en av de allra vanligaste maträtterna. Det är en linsgryta som äts tillsammans med kokt ris (bhat). Grytan är helt vegetarisk och lätt att laga.
Vill du veta mer om skollunchen i Indien?
Ingredienser
En halv lök
1 msk olja
1 msk garam masala (en kryddblandning)
400 g krossade tomater
1 dl vatten
250 ml kokosmjölk
2 dl torkade röda linser
1 tsk salt
Gör så här
1. Hacka löken och fräs den i oljan i en gryta
2. Häll i garam masala (kryddblandning)
3. Häll krossade tomater, vatten och kokosmjölk i grytan
4. Tillsätt linser och salt
5. Låt småputtra 15 min
6. Vill du ha fler grönsaker i kan du lägga i tärnad potatis, bönor eller färsk spenat till exempel
7. Servera med kokt ris och eventuellt ett kokt ägg.