Pannkakor nästan överallt
Vart du än reser i världen så kan du få pannkaka att äta. Ibland som maträtt och ibland som bröd eller tillbehör. Recepten liknar varandra.
I Indien heter det dosa. I Eritrea och Etiopien äter man gärna injera. I Frankrike rullar man ihop pannkakan med något gott i och kallar den crêpes. På arabiska heter det fatira.
Ät pannkakorna med skivad eller mosad frukt, apelsinbitar och grädde eller hoprullade med ost eller nötter. Pannkakor kan man äta till vad man vill.
INGREDIENSER
8 pannkakor
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
0,5 tsk salt
2 msk smör till stekning
Så här gör du
1. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet.
2. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt.
3. Låt smeten svälla i 10 minuter i kylskåpet.
4. Smält smöret i en stekpanna och häll ner lite av smeten i stekpannan. Vicka på pannan så att smeten sprider sig och blir tunn. Vänd pannkakan när den börjar släppa i kanterna. Ha ganska låg värme så att pannkakan inte bränns.
Smaklig måltid!
Läs mer om globala målet 10 - Minskad ojämlikhet
Till startsida för tema - Minskad ojämlikhet